Of kies je voor een CMS?

Kies je voor een content management systeem (CMS)?

Veel websites worden met een content management systeem als WordPress, Joomla of Drupal gemaakt. Dat is gemakkelijk voor de websitebouwer en het levert naast een website ook een content management systeem (CMS) op waarmee je zelf ook teksten en plaatjes kunt vervangen.

WordPress, Joomla of Drupal zijn open systemen. Dat is gemakkelijk als je naar een andere websitebouwer wilt overstappen maar maken het systeem wel gevoelig voor hackers.

Wij hebben voor onze websites niet voor een CMS gekozen

Responsief tablet

De nadelen van werken met een CMS.

 1. De websites met een CMS zijn trager omdat het systeem op de server ook moet worden geladen.
 2. Populaire content management systemen als WordPress, Joomla of Drupal zijn gevoelig voor hackers. Het is open source software en er worden af en toe achterdeurtjes in de software gevonden waardoor hackers je website zouden kunnen aanpassen. Om dat te voorkomen zijn er beveiligingsupdates en zul je regelmatig moeten updaten. Het bijhouden en updaten van je systeem is gedoe dat je beter kunt uitbesteden aan je provider. Uiteraard betaal je daarvoor.
 3. Er zijn ook websitebouwers die een eigen CMS hebben ontwikkeld. Als je bij deze ontwikkelaars wilt overstappen zul je je website opnieuw moeten laten bouwen.

De voordelen van een CMS als Wordpress.

 1. Je kunt veel Thema’s kopen met ontwerpen voor je website.
 2. Je kunt met een CMS gemakkelijker met meerdere redacteuren aan één website werken.

Een website bouwen met HTML 5 en CSS Grid.

Wij hebben zelf gekozen om niet met een content management systeem te werken maar rechtstreeks in Html5, de meest recente versie van HTML, te bouwen.

Met CSS Grid houden wij een groot deel van de vormgeving buiten de code dus de pagina's zijn gemakkelijk aan te passen en aan te vullen.

De voordelen van HTML 5 en CSS Grid.

 1. De websites laden sneller dan websites die met een CMS gebouwd zijn.
 2. De websites zijn snel en gemakkelijk aan te passen.
 3. Websites in HTML 5 en CSS Grid zijn veel moeilijker te hacken dan systemen als WordPress, Joomla of Drupal.
 4. Veiligheidsupdates zijn niet nodig als je geen open source CMS gebruikt.
 5. Je stelt geen speciale eisen aan de provider. De website draait overal en altijd. Er hoeft geen software op de server geïnstalleerd te worden.
 6. Je kunt gemakkelijk overstappen naar een andere websitebouwer. De website is immers met standaard websoftware gebouwd.

De nadelen van HTML 5 en CSS Grid.

 1. Als je met meerdere redacteuren aan een grote website werkt moet je een website met een content management systeem hebben. Je kunt dan gemakkelijker samenwerken en versiebeheer is gemakkelijker. Bij kleinere websites vervalt dit nadeel.
 2. Je moet in de bestanden van de websites teksten en plaatjes aanpassen. Je ziet dus codes staan waar je niet aan moet komen.
 3. Je moet software hebben voor het controleren van dode links.
  Deze software is gratis.
 4. Je moet software hebben om je bestanden op de server te zetten.
  Deze software is gratis.

Als je niet een website hebt van honderden pagina's en niet iedere paar dagen je content hoeft aan te passen dan kun je er dus voor kiezen om het rechtstreeks in HTM5 en CSS Grid te laten programmeren.
Vraag ons om advies.

Onze websites passen zich aan

weekendplanner

Dit is onze website Weekendplanner.nl.
Deze website heeft meer dan 1400 pagina's.

Stel ons je vragen.

Zo werken wij met onze website.

Onze reiswebsite www.weekendplanner.nl heeft meer dan 1400 pagina's en er werken twee redacteuren aan. Wij hebben ervoor gekozen om zonder CMS in templates van HTML 5 en CSS Grid te werken.

Templates zijn lege webpagina’s waarvan we de teksten en de plaatjes kunnen invullen. Door onze content in templates te plaatsen en het ontwerp met rust te laten maken we gemakkelijk nieuwe pagina's.