Pretparken, speeltuinen, strand in Utrecht en Flevoland Een dagje uit met de kinderen  
Een dagje uit in Noord- en Zuid-Holland    
     
 
       
Een dagje uit in Noord- en Zuid-Holland
Een dagje in de natuur

Langs de kust vindt u prachtige duinen en zandstranden. Vanuit Texel en Scheveningen kunt u rondvaarten op zee maken. Een aanrader is ook een fietstocht of vaartocht over de Linge of langs het IJselmeer.

een weekend weg

Leuke dingen doen!

    Omschrijving
het Naturalis Naturalis in Leiden Dit moderne natuurmuseum is al meer dan 200 jaar oud. Het is een permanente show over de natuur. Er is een speurtocht voor de kinderen en bij "Een Kijkje Aarde" vertelt een reuzenkei over zwerfstenen en erosie. zwerfstenen en erosie. Kinderen voeren dieren in het dierenrestaurant of kijken op de mineralenscanner waar de bouwstenen uit het eten in hun lichaam terecht komen. Er is ook een speurtocht waar uw kind als natuuronderzoeker door het museum dwaalt. Leiden
Rondvaren en rondkijken op het wad Texel en het wad U kunt een boottocht maken naar een zandbanken met zeehonden en u kunt op het wad lopen. Ook kunt u met een garnalenvisser mee of op een historisch schip varen. Via Texel kunt u ook naar Vlieland en Terschelling varen.
Het Omniversum Omniversum in Den Haag De filmzaal van het Omniversum is omgeven door een reuzekoepel van maar liefst 840 m2. De film wordt om u heen geprojecteerd. Samen met super stereo geluid komt de film levensecht over. Meestal worden er educatieve films vertoond.
Madurodam Madurodam in Den Haag Nederland op een schaal van 1:25. Alle bekende gebouwen van Nederland gebouwd in één kleine stad. Met 4 km spoorlijn en de modernste treinen.
Varen op de Noordzee De zee op in Scheveningen Maak een boottochtje op de Noordzee op een echt vissersschip. U kunt hier ook reserveren als u met de kinderen op zee wilt vissen.
Varen door de polders Polders in het groene hart Rondvaarten van 3 en van 4 uur door het groene hart van Nederland. Langs polders en molens en over meren. Reserveren is aan te raden.
Het Avifauna Avifauna in Alphen aan de Rijn Dit vogelpark met speeltuin is het gehele jaar geopend van 09.00 tot 18.00 uur. De speeltuinattracties zijn dagelijks geopend van Pasen tot en met september, alle weekenden in oktober en de herfstvakantie van 21 tot en met 25 oktober 2002. Alphen aan de Rijn
Varen over de Zuid-Hollandse plassen varen op het Brasemermeer in Alphen aan de Rijn Bij het Avifauna kunt u een vijf kwartier durende boottocht naar en over het Braassemermeer maken of als u samen weg wilt een motorsloep huren. Alphen aan de Rijn
Kanovaren op de Linge

Fietsen langs de Linge

Kanovaren op de Linge Met een kano of kayak over het mooie riviertje de Linge varen. U kunt hier ook fietsen of tandems huren. In het voorjaar bloeien langs de rivier de fruitbomen. In het najaar kunt u de vruchten zien hangen in de bomen. Enspijk en Leerdam
Beklim de Euromast De Euromast in Rotterdam Op de Euromast heeft u een goed uitzicht op de omgeving. Bij Helder weer ziet u Den Haag liggen.
Varen op de pannenkoekenboot Pannenkoekboot in Rotterdam Bij de Euromast kunt u op de pannenkoekenboot stappen en langs de skyline van Rotterdam varen. Tijdens de tocht is het onbeperkt pannenkoeken eten. Reserveren is aan te raden.
Rondvaarten in en rond Rotterdam Rondvaarten in rotterdam Verschillende rondvaarten door Rotterdam en de havens. Langste tocht tot aan de zee. Vanaf het water is een goed beeld te krijgen van het havengebeuren.
Diergaarde Blijdorp Blijdorp in Rotterdam De Rotterdams dierentuin. Bezoek het nieuwe Oceanium. Tip: De laatste geboortes en nieuwkomers kunt u in de informatievitrine bij de ingang op het voorplein lezen.
Strand, zee en duinen Strand, zee en duinen in Holland Noord-Holland heeft een 300 kilometer lange kuststrook waarvan 100 kilometer met een breed zandstrand. Het is hier zomers goed toeven. Natuurliefhebbers kunnen de duinen in trekken. Bij Schoorl is het duinengebied wel vijf kilometer breed en tot 58 meter hoog. Er zijn indrukwekkende natuurgebieden van heide, zand en bossen. Bij Callantsoog ligt het natuurgebied Het Zwanenmeer waar de grootste lepelaarskolonie van Europa leeft.
Zee aquarium   In Bergen aan Zee zijn 43 zee aquaria te bezichten met schelpen en zeedieren. Roggen aaien mag. Bergen aan zee
Varen over het IJsselmeer Haven van Enkhuizen Vanuit de haven van Enkhuizen worden de volgende veerdiensten onderhouden: Enkhuizen-Stavoren, Enkhuizen-Urk en Enkhuizen-Medemblik.
Op stap met de boswachter. Op stap met de boswachter Staatbosbeheer organiseert over heel Nederland uitstapjes met gids of boswachter in de door haar beheerde gebieden. Ook is het mogelijk voormalige boswachterswoningen te huren voor een korte vakantie. Tegenwoordig is het op een aantal plaatsen mogelijk om in de natuur te kamperen. Er zijn natuurcampings en er is het zogenaamde paalkamperen waarbij maximaal 3 tenten bij elkaar rond een paal in een natuurgebied moen staan.
Een mountainbike huren mountainbiken in Noordwijk In Noordwijk kunt u een fiets of mountainbike huren. In de bossen en duinen bij Noordwijk is een gemarkeerde mountainbiketrack uitgezet waar het toegestaan is te mountainbiken. Noordwijk
De bollenvelden mountainbiken in Noordwijk Vanaf half april tot en met half mei staat de Bollenstreek bij Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout in bloei. U kunt er de ANWB bollenroute volgen door de borden te volgen. U kunt ook een fiets huren bij de Keukenhof en een route door de bollenvelden fietsen.
Wandelen, fietsen en skaten Wandelen, fietsen en skaten in Noord Holland Skatetochten, wandelroutes en fietstochten met GPS in heel Nederland.

Van Noordwijk aan Zee naar Lisse (Keukenhof) is bijvoorbeeld een fietstocht en wandelroute met GPS uitgezet die langs de duinen en door de bollenvelden voert. De velden staan van eind maart tot begin mei in bloei. Buiten dit seizoen is de fietstocht minder interessant.

Het zeemuseum Zeemuseum in Scheveningen Ook altijd nieuwsgierig geweest naar wat dat nu eigenlijk was dat u op het strand vond? Het Zeemuseum gaat over het leven in zee. Voor kinderen worden er vooral in de schoolvakanties activiteiten georganiseerd. Natuurlijk zijn er ook speurtochten.
Fietsroutes Fietsroutes in Nederland Hier vindt u meer dan 600 fietsroutes in Nederland en België. Ook is er een actuele fietsagenda met georganiseerde tochten bij u in de buurt.