Pretparken, speeltuinen, strand in Utrecht en Flevoland Een dagje uit met de kinderen  
Friesland, Groningen en Drenthe  
     
     
     
Trips in Friesland, Groningen en Drenthe
Een dagje in de natuur

Friesland, Groningen en Drenthe beschikken over uitgebreide nauurgebieden. Zo is het hele Waddeneiland Schiermonikoog een Nationaal Park. Langs de kust vindt u prachtige duinen en stranden. Wadlopen is een aparte ervaring maar neem altijd een gids mee. Friesland staat bekend om het vele water. Hieronder vindt u informatie over de merengebieden en mogelijkheden om boten te huren of tochten te maken. In he zuiden vindt u zandgronden met uitgestrekte bossen.

 
Tips voor trips   Omschrijving
Wadlopen en wadlooporganisaties wadlopen en excursies op de wadden en de waddeneilanden Door het water en over de zandbanken naar een Waddeneiland of een zandbank lopen is een unieke ervaring. Op deze sites vindt u informatie hierover en kunt u een tocht reserveren. Tijdig reserveren is noodzakelijk.
Nationaal park Schiermonikoog Nationaal park schiermonnikoog Schiermonikoog is een Fries eiland met bossen, duinen, stranden en kwelders. Het is van groot belang voor veel vogelsoorten. Dit waddeneiland is te bereiken met de veerboot vanuit Lauwersoog. Dienstregeling.
Vlieland waddeneiland Vlieland Het mooie Waddeneiland Vlieland is over de Waddenzee per veerboot te bereiken via Harlingen. Dienstregeling. Vlieland is klein, heeft mooie duinen en een sterke branding. Het is autoluw. De Vliehors is een uitgestrekt zand en duinengebied aan zee. Ooit lag hier in de buurt een later door de zee verzwolgen dorp. U kunt een tocht over De Vliehors maken in een aangepaste truck.
Terschelling Waddeneiland terschelling Het grootste Waddeneiland Terschelling heeft veel natuur. Duinen, stranden, wadden, bossen. U kunt op het eiland het beste een fiets of tandem huren. Er gaat een veerboot via Harlingen naar Terschelling. Dienstregeling
Ameland Waddeneiland Ameland Op het populaire eiland Ameland ligt het grote strand- en duinengebied Het Oerd. Hier broedt een grote meeuwenkolonie. U kunt er lopend of met de fiets naartoe. Vanaf het eiland kunt u per boot de waddenzee op om de zeehonden van dichtbij te bekijken. De Robbentocht. Vooral in de tweede helft van de zomer kunnen kinderen met garnalennetjes garnalen, zeesterren en platvissen in zee vangen. U kunt Ameland bereiken met de veerboot vanuit Holwert. Dienstregeling.
Fietsverhuur op Ameland Waddeneiland Ameland In de dorpen Nes, Veerdam en bij Duinoord op Ameland kunt u hier tandems, mountainbikes, kinderfietsen, kinderzitjes, hondenmanden, strandkarren en fietskarren huren. Meer verhuur. Ameland.
Wandelen door de toppen van de bomen wandelen op het boomkroonpad in Drouwen, Drenthe Het Boomkroonpad is een 125 meter lang pad naar een maximale hoogte van bijna 25 meter. Het is een spannende tocht door de worteltunnel en vervolgens door de toppen van de bomen. Kinderen kunnen spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos. Hier mogen hutten gebouwd worden en kun je bessen plukken of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij. Drouwen
Natuurgebieden in het noorden Nationaal park Drents-Friese wold, Appelscha In Friesland, Groningen en Drenthe zijn een aantal mooie naturgebieden. U kunt in de natuurgebieden van staatsbosbeheer op bepaalde plaatsen kamperen, u kunt een boswachtwoning huren en u kunt op stap met de boswachter.
De Friese meren Fietsroutes in Friesland, Groningen en Drenthe Friesland is vanaf het water op zijn mooist. Meren en kanalen zijn met elkaar verbonden zodat u niet steeds over het zelfde stuk water hoeft te varen. Sneek is een goed uitgangspunt voor een korte vakantie met een gehuurd motorjacht.
Zeehondencreche Pietersburen zeehondencreche in Pietersburen U kunt dit opvangcentrum van zieke en gewonde zeehonden bezoeken in Pietersburen.
NatuurDoeCentrum Natuur doe centrum Het NatuurDoeCentrum Insektenwereld is een educatief recreatief centrum waar de bezoeker langs veelal levende dieren en insekten wordt geleid. In het NatuurDoeCentrum kunt u levende insecten en dieren aanraken. Leens.
Varen en fietsen op en rond De Alde Feanen Fietsverhuur en kanoverhuur Op deze site kunt u kano's, boten en fietsen huren in Friesland bij het watersportdorp Earnew‚ld (Eernewoude). Earnew‚ld ligt midden in het Nationaal Park i.o. "De Alde Feanen", een uitgestrekt venen-, meren- en plassengebied dat zeer geliefd is bij natuur- en watersportliefhebbers.
Fietsroutes Fietsroutes in Friesland, Groningen en Drenthe Hier vindt u meer dan 600 fietsroutes in Nederland en BelgiŽ. Ook is er een actuele fietsagenda met georganiseerde tochten bij u in de buurt.